Stoppen met roken

Na 88 pogingen en 20 jaar teveel roken, lukte het me om te stoppen met dit rare fenomeen. Intussen ben ik 8 jaar gestopt en weet ik dat ik nooit meer zal gaan roken. Heel soms heb ik nog weleens trek in een sigaret, maar dit zijn momenten die (gelukkig) altijd snel voorbij waaien.

In september 2019 kwam ik in contact met Medipro. Deze organisatie zet zich in om rokers te helpen en begeleiden bij het stoppen met roken. Deze begeleiding gebeurt door gesprekken met een stoppen-met-roken-coach (individueel of telefonisch), vaak in combinatie met nicotine vervangende middelen of medicatie. Omdat bewezen is dat deze manier van stoppen met roken de meeste rokers ook echt (blijvend) van roken af kunnen helpen, worden deze behandelingen door de zorgverzekeraars vergoed.

Intussen ben ik werkzaam als stoppen-met-roken-coach bij Medipro. Omdat ik ervaringsdeskundige ben, begrijp ik heel erg goed hoe moeilijk het stoppen kan zijn en welke valkuilen een stopper moet overwinnen.

Denkt u erover om te gaan stoppen met roken? U hoeft het niet alleen te doen!

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier of neem eens een kijkje op de website van Medipro: www.medipro.nl